Promocja!

WOSK PSZCZELI ŻÓŁTY PASTYLKI

6,501.469,59 Cena brutto

-23%
(3 opinie klienta)
WOSK PSZCZELI ŻÓŁTY PASTYLKI 1kg
WOSK PSZCZELI ŻÓŁTY PASTYLKI 6,501.469,59 Cena brutto

Bezpłatna wysyłka paczek dla zamówień od 250zł

  • 14 dni łatwych zwrotów
  • Złóż i opłać zamówienie na produkty dostepne do godziny 12.00 a przesyłkę wyślemy tego samego dnia

Wosk pszczeli to jedna z niezwykłych substancji produkowanych przez pszczoły. Od wieków ludzie wykorzystywali go do wyrobu świec na dworach i w kościołach. Świece z wosku nadal są dostępne w sprzedaży, kosztują jednak nieco więcej niż ich parafinowe odpowiedniki. W trakcie palenia wydzielają bardzo przyjemny zapach. Wosk stosuje się też chętnie w pasiekach do wytwarzania miodu – buduje się z niego tzw. węzy pszczele, czyli szablony w ramkach z wytłoczonymi kształtami plastra. Wosk pszczeli ma też szereg właściwości leczniczych, dlatego jest popularnym składnikiem maści, kremów a także balsamów. Przemysł chemiczny produkuje pasty do podłóg i nabłyszczacze z dodatkiem wosku, a spożywczy używa go do wytwarzania folii, którymi owija się np. sery pleśniowe, glazurowania owoców, a także konserwowania żywności. Wosk pszczeli jest też składnikiem farb, kredek świecowych, klejów i gum do żucia.

Służy  do budowania plastrów (sześciokątne komórki plastra służą do przechowywania miodu, pyłku i wychowywania młodych pszczół) pszczelich gniazd – wydzielają go pszczoły robotnice za pomocą gruczołów woskowych i jest mieszaniną bogatą w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Ma przyjemny, miodowy zapach – również dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik.

Wosk pszczeli  zastosowanie

W kosmetyce wykorzystywany jest od bardzo dawna – podobnie jak w lecznictwie – to prawdziwe „złoto” natury . Pełni ważną rolę – a to dzięki silnie odżywczym substancjom ma działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry. Uelastycznia i zmiękcza ją oraz nie pozwala na utratę wody przez naskórek.

Stosowany jest jako składnik m. in. kremów, maści i mydeł, balsamów, pomadek do ust. Występuje w formie płatkowanej, naturalnej lub bielonej. Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.

Wosk pszczeli używany jest również w produkcji plastrów  do depilacji. Nadaje wspaniały, olśniewający połysk włosom. Pomaga podkreślić kształt loków i fal, wygładzić rozdwajające się końcówki włosów. Przemysł chemiczny produkuje pasty do podłóg i nabłyszczacze z dodatkiem wosku. Natomiast pożywczy używa go do wytwarzania folii, którymi owija się np. sery pleśniowe, glazurowania owoców, a także konserwowania żywności. Wosk pszczeli Jest też składnikiem farb, kredek świecowych, klejów i gum do żucia.

Technicznie

Opakowanie:
50g pudełko plastikowe białe
200g doypack matalizowany
1kg doypack matalizowany
25kg worek
Pozostałe woski
Kup wosk pszczeli na Allegro: Link

Informacje dodatkowe

Waga 1,3 kg
Stan

Nowy

Marka

"ARTMADE"

EAN

5902198175209

Opakowanie

50g, 200g, 1kg, 25kg

3 opinie dla WOSK PSZCZELI ŻÓŁTY PASTYLKI

  1. 2…..9

  2. 2…..9

  3. p…….1

    Super

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *