WITAMINA E TOCOPHEROL 70%

6,29 11403,77  Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198170228-1-1-1-1 Kategoria:

WITAMINA E TOCOPHEROL 70%

ARTMADE prezentuje witaminę E (Tokoferol 70%). Ta supermoc jest płodna w świecie kosmetyków i oczywiście nie bez powodu. Przede wszystkim wzmacnia formułę z wieloma dodatkowymi korzyściami. Ten surowiec jest przeciwutleniaczem, który pomaga w zapobieganiu skutkom wolnych rodników, które mogą uszkodzić skórę i komórki włosów. Lubimy również dodawać go do preparatów, ponieważ utrzymuje długi okres trwałości produktu. Witamina E działa jako doskonały środek konserwujący. Nasze mieszane tokoferole pochodzą z rafinowanego oleju słonecznikowego.

Witamina E zwana jest eliksirem młodości. Nie bez powodu. To związek należący do grupy tokoferoli. Jest cieczą o silnie oleistej konsystencji a także ciemnożółtej barwie. Charakteryzuje się specyficznym zapachem. Z łatwością rozpuszcza się w tłuszczach, choć jest rozpuszczalna w wodzie. 

Witamina E odgrywa kluczową rolę w ochronie komórek skóry i błon przed szkodliwym wpływem środowiska. Ta ochrona rozciąga się na zatrzymanie uszkodzeń skóry spowodowanych promieniowaniem UV, zanieczyszczeniami a także starzeniem się. Przede wszystkim zapewnia głębokie nawilżenie skóry, jednocześnie pozwalając skórze oddychać i funkcjonować w naturalny sposób, pomagając w ten sposób zmniejszyć widoczność zmarszczek.

Witamina E – właściwości

Naturalny przeciwutleniacz.

Zapobiega atakowi wolnych rodników.

Do stosowania w kosmetyce Witamina E jest naturalnym konserwantem, który pomaga utrzymać trwałość produktów.

Tocopherol – zastosowanie w kosmetykach

Ze względu na swoje właściwości Tokoferol w kosmetyce jest jednym z najpopularniejszych składników. Dlatego trudno się temu dziwić, patrząc na szereg świetnych właściwości. Produkty, w których z pewnością można znaleźć dodatek witaminy E.

  1. Kremy, sera a także eliksiry do twarzy wszelkiego rodzaju. 
  2. Produkty specjalistyczne skierowane na walkę z oznakami starzenia.
  3. Kosmetyki łagodzące po opalaniu.
  4. Kosmetyki kolorowe do makijażu (podkłady, szminki itp.).
  5. Kremy do dłoni o działaniu silnie nawilżającym i ochronnym.
  6. Maści do pielęgnacji stóp.
  7. Szampony, odżywki do włosów a także paznokci
  8. Toniki, żele, pianki, mleczka do mycia twarzy, preparaty do golenia oraz łagodzące po goleniu.

Technicznie

Witamina E wytworzono poprzez destylację krótkościeżkową i podawana na bazie oleju słonecznikowego.słonecznikowego.

INCI: Tocopherol

Numer CAS: 59-02-9
Numer EINECS: 200-412-2
Witamina E pochodzi z: Argentyna

Olej konfekcjonujemy:
48g (50ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
90g (100ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
900g (1000ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister/beczka

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup witaminę E na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

022

Rodzaj

Inny

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.1

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

słoiczek

EAN

5902198170228

Opakowanie

7, 50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Translate »

Kategorie

WITAMINA E

WITAMINA E TOCOPHEROL 70%

6,29 11403,77  Cena brutto

Dodaj do koszyka