OLEJ Z KROKOSZA BARWIERSKIEGO ORGANIC

5,97 1867,02  Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198170228-1-1 Kategoria:

OLEJ Z KROKOSZA BARWIERSKIEGO NIERAFINOWANY ORGANIC

ARTMADE prezentuje olej krokoszowy o wysokiej zawartości linolowej, tłoczony na zimno organiczny. Ten produkt jest podstawą wielu preparatów kosmetycznych, po prostu nie można się pomylić z tym olejem bez względu na gotowy produkt lub formułę. Jest stabilny i ma przyzwoity okres trwałości dla oleju tłoczonego na zimno. Jest to nienasycony olej o żółtym kolorze, o składzie podobnym do oleju słonecznikowego. Olej ten doskonale nadaje się dla tych, którzy chcą taniego oleju nośnikowego, aby ich formuła została uruchomiona; niezależnie od tego, czy jest to mydło, szampon, olejek do masażu czy krem do twarzy.

Jeśli spojrzysz na kompozycję, szybko zrozumiesz jego ogromne zalety. Około 78 procent składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasu linolowego). Substancja ta stanowi podstawę syntezy hormonów tkankowych. Jako składnik naszej ludzkiej skóry zapewnia również cenne usługi w utrzymaniu własnej funkcji barierowej skóry. Ponadto olej z krokosza barwierskiego zawiera kosmetycznie aktywny tokoferol, który znany jest z działania przeciwutleniającego. Inne części zapasów to witaminy A i K oraz fitosterole. Udział składników niezmydlających się wynosi około 1,0 procent. Tak więc olej z krokosza barwierskiego ma jeden z najwyższych proporcji nienasyconych kwasów tłuszczowych ze wszystkich olejów roślinnych.

Olej z krokosza – właściwości

Pomaga w łagodzeniu podrażnień skóry i skóry głowy, zarówno stanów zapalnych, jak i swędzących.

Popularny olejek smarowy, powszechnie stosowany w masażu właśnie z tego powodu.

Bardzo dobry nośnik do mieszania z innymi olejkami, głównie olejkami eterycznymi.

Powszechnie stosowany w produktach dla dzieci ze względu na jego wrażliwy charakter na podrażnionej i wrażliwej skórze.

Technicznie

Olej z krokosza wytworzono poprzez tłoczenie na zimno
Ze względu na to że jest to produkt w 100% naturalny – jego zapach, kolor i konsystencja mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.

INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil

Numer 8001-23-8
Numer EINECS: 232-276-5
Olej z krokosza pochodzi z: Australia

Olej konfekcjonujemy:
48g (50ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
90g (100ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
900g (1000ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister/beczka

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

022

Rodzaj

Inny

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.1

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

słoiczek

EAN

5902198170228

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Translate »

Kategorie

OLEJ Z KROKOSZA

OLEJ Z KROKOSZA BARWIERSKIEGO ORGANIC

5,97 1867,02  Cena brutto

Dodaj do koszyka