OLEJ Z DZIURAWCA MACERAT

6,462.014,84 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198170594 Kategoria:

OLEJ Z DZIURAWCA

Olej z dziurawca zwyczajnego – jest preparatem leczniczym otrzymanym w wyniku macerowania świeżego (nie wysuszonego) ziela dziurawca (Hypericum perforatum) w oleju roślinnym. W tym przypadku użyto do tego oleju ze słonecznika, zawiera hyperycynę – jest czerwonym barwnikiem nadającym mu czerwoną barwę. Stąd tradycyjna farmaceutyczna łacińska nazwa tego oleju: oleum rubrum – czyli  „olej czerwony”. Olej ten jest ceniony jako składnik preparatów na podrażnienia skóry, oparzeń i także produktów do pielęgnacji niemowląt. Dobrze nadaje się do skóry wrażliwej. Wzbogacony w pożywny olej słonecznikowy, aby kontrolować profil aromatu i dostarczać łatwy w użyciu składnik.

Olej z dziurawca, ze względu na bogaty skład, ma wiele właściwości pielęgnacyjnych. Nawilża i koi skórę twarzy, a ponadto działa przeciwzapalnie i spowalnia procesy starzenia się skóry. Świetnie sprawdza się również we wcierkach do włosów oraz do olejowania skóry głowy. Należy jednak pamiętać, że olej z dziurawca nie jest bezpieczny dla każdego ! W związku z tym jest wiele przeciwwskazań do jego stosowania.

Dziurawiec to historyczny składnik stosowany w szerokiej gamie leków ziołowych. To przede wszystkim silny nawilżacz skóry.

Doskonały w problemach kręgosłupa oraz stawów.

Olej z dziurawca Używany również w olejkach do ciała, emulsjach przy swędzącej, wrażliwej, suchej skórze a także przy takiej która uległa uszkodzeniu przez: słońce, przy oparzeniach, cellilicie i reumatyzmie.

Olej ten podnosi wrażliwość skóry na reakcje fotouczulające (światło). Dlatego po zaaplikowaniu nie należy wystawiać ciała na słońce ani lampy typu solarium.

Olej z dziurawca – przeciwwskazania do stosowania

  1. ciąży i karmienia piersią,
  2. przyjmowania antydepresantów, leków na padaczkę i migrenę,
  3. przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych,
  4. chorób nerek i wątroby,
  5. wysokiej temperatury,
  6. depresji,
  7. stosowania fototerapii,
  8. przyjmowania suplementów diety z aminokwasami.

Technicznie

INCI: Olej z Hypericum perforatum i olej z nasion Helianthus Annuus (słonecznika)

CAS Numer: 68917-49-7 / 84082-80-4 & 8001-21-6

EINCS Numer: – / 282-026-4 & 232-273-9

Olej z dziurawca wytwarzany poprzez infuzję w oleju słonecznikowym.

Olej z dziurawca pakujemy:
50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
1000ml – butelka plastikowa biała, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
25kg – kanister, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym

Zobacz również: Maceraty
Produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0.16 kg
Kod producenta

059

Rodzaj

Inny

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

butelka

EAN

5902198170594

Marka

Stan

Nowy

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Average Rating

5.00

24
( 24 Reviews )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Dodaj recenzję

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

  1. 24

    od t……..3

  2. 24

    od t……..3

  3. 24

    od t……..3

  4. 24

    od m….f

  5. 24

    od m….f

  6. 24

    od m….f

  7. 24

    od A……..4

    Polecam.

  8. 24

    od A……..4

    Polecam.

  9. 24

    od A……..4

    Polecam.

  10. 24

    od A……..4

    Polecam.

  11. 24

    od A……..4

    Polecam.

  12. 24

    od A……M

  13. 24

    od A……M

  14. 24

    od A……M

  15. 24

    od A……M

  16. 24

    od C…………9

  17. 24

    od C…………9

  18. 24

    od C…………9

  19. 24

    od C…….-

  20. 24

    od C…….-

  21. 24

    od C…….-

  22. 24

    od C…………9

    Super 🙂 Polecam:)

  23. 24

    od C…………9

    Super 🙂 Polecam:)

  24. 24

    od C…………9

    Super 🙂 Polecam:)

Translate »

Kategorie

OLEJ Z DZIURAWCA MACERAT 25kg

OLEJ Z DZIURAWCA MACERAT

6,462.014,84 Cena brutto

Dodaj do koszyka