OLEJ Z CZARNUSZKI NIERAFINOWANY NIGELLA SATIVA

10,613.390,00 Cena brutto

Na stanie (może być zamówiony)

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198170532 Kategoria:

OLEJ Z CZARNUSZKI NIGELLA SATIVA

ARTMADE prezentuje olej z czarnuszki, tłoczony na zimno. Czarne nasiona mają niezwykle długą historię. Tak bardzo, że znajdziesz odniesienie do tego wspaniałego oleju zarówno w Starym Testamencie, jak również w Koranie. Określano go jako olej ze względu na jego korzyści lecznicze. Ponieważ zawiera  wysoką wartość kwasów tłuszczowych jest stosowany zarówno jako składnik do gotowania, jak i higieny osobistej. Dobry absorber, pięknie wtaja się w skórę nadając jej lekko korzenny aromat a także w dużej mierze uspokajający wpływ na wszelkie przebarwienia skóry. Jeśli Stary Testament i Koran nie są wystarczająco dobrymi odniesieniami, to nie wiemy, co to jest!

Może być stosowany do pielęgnacji a także masażu .

Można go go łączyć z innymi kosmetykami lub oczywiście stosować go samemu.

OLEJ Z CZARNUSZKI – zastosowanie:

Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.

Właściwości przeciwzapalne a także pomaga zwalczać podrażnienia skóry.

Bogaty w kwas linolowy. Poprawia stan zdrowia skóry i przede wszystkim korzystnie wpływa na jej wygląd.

Niektóre ograniczone badania sugerują, że olej z czarnuszki może mieć potencjał w leczeniu choroby Alzheimera a także wysokiego poziomu cholesterolu. Inne popularne zastosowania obejmują:
Zapalenie, kaszel a także katar sienny.
Problemy trawienne, wrzody żołądka, wirusowe zapalenie wątroby typu C, syndrom metabliczny.
Migrena, reumatoidalne zapalenie stawów, poprawia sprawność umysłową, napady padaczkowe.
Wyprysk
Zwiększenie przepływu mleka matki, zaburzenia miesiączkowania.

To powiedziawszy, nie ma wystarczających dowodów naukowych, aby wiedzieć na pewno, czy olej z czarnuszki może pomóc w leczeniu tych schorzeń. W związku z tym jeśli zastanawiasz się nad użyciem oleju z czarnuszki, najpierw porozmawiaj ze swoim lekarzem. Samoleczenie choroby przewlekłej i unikanie lub opóźnianie stosowania zalecanej opieki może mieć poważne konsekwencje zdrowotne.

Technicznie

Olej wytworzono poprzez tłoczenie na zimno

INCI: Nigella Sativa Seed Oil

Numer CAS: 90064-32-7
Numer EINECS: 290-094-1
Olej z czarnuszki pochodzi z: Izrael

Olej konfekcjonujemy:
50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
1000ml – butelka hdpe, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

053

Rodzaj

Czarnuszka

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.16

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

butelka

EAN

5902198170532

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Translate »

Kategorie

olej-z-czarnuszki

OLEJ Z CZARNUSZKI NIERAFINOWANY NIGELLA SATIVA

10,613.390,00 Cena brutto

Dodaj do koszyka