OLEJ SEZAMOWY PRAŻONY NIERAFINOWANY

4,781.204,99 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198170228-1 Kategoria:

OLEJ SEZAMOWY PRAŻONY NIERAFINOWANY ZIMNOTŁOCZONY

ARTMADE prezentuje olej sezamowy, prażony. Ten popularny olej sezamowy najczęściej stosuje się w kuchni dla orzechowego profilu. To bogactwo przeciwutleniaczy o wysokich właściwościach przeciwzapalnych. Dlatego stosowany jest nie tylko w zastosowaniach kulinarnych, ale także w balsamach, aby pomóc w naprawie skóry na oparzenia i rany. Jest również powszechnie stosowany w produktach do pielęgnacji skóry ze względu na jego zdolność do przywracania elastyczności.

Z nasion otrzymuje się również olej stosowany w kosmetyce. Mają one zawartość tłuszczu około 50% i składają się głównie z nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej sezamowy nadaje się do tworzenia mydeł lub produktów kosmetycznych i jest szczególnie przydatny ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Sezam promuje zdolność skóry do regeneracji. Zwiększa jej odporność na wpływy środowiska a przede wszystkim szybko i głęboko wnika w skórę.

Sesamun Indicum, to roślina należąca do rodziny Pedaliaceae, pochodząca z Afryki i Indii.
Z tego są używane, do celów spożywczych, prażone lub suszone nasiona. Nie zawiera glutenu, dlatego może być przyjmowany bez problemów przez osoby cierpiące na celiakię (nietolerancja glutenu). Obecność w nasionach sezamu witamin z grupy B umieszcza go jako doskonały tonik, a także pomoc dla zdrowia układu nerwowego, mięśni i skóry.
Jest w nich również znaczna ilość białka, aminokwasów i wapnia.

Olej sezamowy – właściwości

Wysoce nawilżający i wchłaniający, naturalny emolient przywracający elastyczność skóry.

Silne właściwości przeciwutleniające.

Tosty w aromacie i smaku.

Olej z nasion SESAMUM INDICUM klasyfikuje się jako:
Zmiękczający
Pielęgnacja włosów a także skóry
Maskowanie

Technicznie

Olej sezamowy wytworzono poprzez tłoczenie na zimno
Ze względu na to że jest to produkt w 100% naturalny – jego zapach, kolor i konsystencja mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.

INCI: Sesamum Indicum Seed Oil

Numer 8008-74-0
Numer EINECS: 232-370-6
Olej sezamowy pochodzi z: Meksyk

Olej konfekcjonujemy:
48g (50ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
90g (100ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
900g (1000ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister/beczka

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

022

Rodzaj

Inny

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.1

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

słoiczek

EAN

5902198170228

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Translate »

Kategorie

OLEJ SEZAMOWY

OLEJ SEZAMOWY PRAŻONY NIERAFINOWANY

4,781.204,99 Cena brutto

Dodaj do koszyka