OLEJ NAGIETKOWY MACERAT

7,391.899,00 Cena brutto

Na stanie (może być zamówiony)

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198171935 Kategoria:

Olej nagietkowy macerat

Jest to środek leczniczy, który ze względu na swoje właściwości powinien być w każdym domu.

Ma doskonałe właściwości kosmetyczne a oprócz tego goi rany, łagodzi bóle po stłuczeniach (zmniejsza wysięk). Ponadto rewelacyjny jest przy oparzeniach termicznych i słonecznych, jak również dobry przy odmrorzeniach.
Główne składniki oleju to karoten i pewne ilości olejku eterycznego. Olej z nagietka lekarskiego stosuje się w pielęgnacji skóry szorstkiej, suchej, łuszczącej się i pękającej. Może być stosowany również w pielęgnacji niemowląt, oraz jako dodatek do kremów ochronnych. Pomaga poprawić ukrwienie, rozgrzewa skórę a także ogranicza jej zapalenia. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, dezynfekująco a przede wszystkim kojąco dla skóry. Dlatego znany w branży kosmetycznej ze swoich działań nawilżających, zmiękczających i przeciwzapalnych. W związku z tym jest to popularny wybór dla preparatów takich jak produkty do pielęgnacji ust, balsamy do ciała i kremy do twarzy.

Nagietek to roślina jednoroczna dorastająca do 40 cm wys.

Skład chemiczny: Ziele i kwiat zawierają olejek eteryczny – 0,02-0,04%, flawonole (pochodne izoramnetyny i kwercetyny), glikozydy rambetyny, karotenoidy (likopen, rubiksantyna), saponozydy trójterpenowe (kalendulozyd A i B), sole mineralne (dużo miedzi -7,4 mg/kg, magnezu, tlenku wapnia – 8,7 g/kg, potasu – 20,2 g/kg, sodu – 0,31 g/kg, pięciotlenku fosforu – 6,6 g/kg, żelaza – 133 mg/kg, manganu – 48 mg/kg, cynku – 23 mg/kg, molibdenu – 0,43 mg/kg), alkohole trójterpenowe (faradiol, kalenduladiol, arnidiol), fitosterole (stigmasterol, beta-sitosterol), kwasy (ferulowy, kawowy, salicylowy), gorycz – kalendynę – 0,01%, garbniki -ok. 8-9%, śluzy, żywice, amyrynę i in.

Działanie zewnętrzne: Nagietek działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, przeciwrzęsistkowo (pierwotniakobójczo), przeciwbakteryjnie, odtruwająco, a także przeciwwysiękowo; przyśpiesza gojenie się ran i naskórnikowanie.

Olej nagietkowy – zastosowanie

bezpośrednio na skórę
do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
do zabiegów w salonach kosmetycznych a także w salonach masażu

Olej z nagietka- właściwości

natłuszcza, nawilża i wygładza skórę
ochrania
poprawia ukrwienie
działa przeciwbakteryjnie i przeciwwysiękowo
goi rany, łagodzi bóle po stłuczeniach

Technicznie

INCI: Calendula Officinalis Flower & Helianthus Annuus Seed Oil
CAS Numer: 84776-23-8 & 8001-21-6
EINCS Numer: 283-949-5 & 232-273-9
Olej nagietkowy wytwarzany poprzez infuzję w oleju słonecznikowym.

Olej nagietkowy pakujemy:
50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
1000ml – butelka plastikowa biała, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
25kg – kanister, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym

Zobacz również: Maceraty
Produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową..

Informacje dodatkowe

Waga0.16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

193

Rodzaj

Inny

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.16

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

EAN

SKU

Marka

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Average Rating

5.00

02
( 2 Reviews )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Dodaj recenzję

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

  1. 02

    od b…….a

  2. 02

    od b…….a

Translate »

Kategorie

OLEJ NAGIETKOWY MACERAT 1L

OLEJ NAGIETKOWY MACERAT

7,391.899,00 Cena brutto

Dodaj do koszyka