OLEJ MAKADAMIA NIERAFINOWANY ZIMNOTŁOCZONY

10,362.611,31 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198172697 Kategoria:

OLEJ MAKADAMIA NIERAFINOWANY ZIMNOTŁOCZONY

ARTMADE prezentuje olej z orzechów makadamia, tłoczony na zimno. Ten konkretny gatunek jest tłoczony na zimno, więc otrzymujesz lekko orzechowy aromat, jest w 100% naturalny, więc otrzymujesz tutaj wszystkie smakołyki. Jest bardzo stabilny i wszechstronny, łatwy w użyciu i niezwykle opłacalny. Olej ten doskonale nadaje się do produktów do pielęgnacji włosów, wszelkie olejki orzechowe są świetnymi bazami do włosów. Orzech z którego pozyskuje się olej makadamia jest pełen jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, w szczególności jest pełen kwasu palmitooleinowego, który służy jako super uzdrowiciel skóry.

Drzewo makadamii z którego pozyskiwany jest olej, rośnie wyłącznie w strefie tropiku, zaczyna owocować już w kilka lat po posadzeniu, a kontynuuje owocowanie nawet przez ponad sto lat. Dojrzałe drzewa makadamii osiągają do 20 metrów wysokości. Mają ciemne skórzaste liście i każdej wiosny zakwitają zebranymi w nieduże kiście, słodko pachnącymi kwiatami. Wykształcone z tych kwiatów orzechy zebrane są przeważnie po kilka lub kilkanaście w jednym gronie. Ich zewnętrzna skorupa jest jednak bardzo twarda. Trudno je potłuc i najlepiej rozłupać je na połowę używając ostrego noża. Wbić go trzeba jednak w dobrze widoczną szczelinę, która dzieli każdy orzech na dwie połowy. Ukryty w środku twardej skorupy makadamii orzechowy miąższ jest wyjątkowo smaczny. 

Olej makadamia – zastosowanie

Chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników czyli utlenianiem). Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, ponadto spowalnia proces odwadniania skóry.

Na słońce a także po opalaniu !

Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, zapewnia elastyczność skórze, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu. Tak tak, chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych!! Dlatego idealny jest na lato!! Olej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

Walcz z cellulitem!

Olej ten znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitis. Należy wcierać olej (najlepiej w połączeniu z olejkami eterycznymi) w miejsca, gdzie jest go najwięcej.

Typ: olej 100% , zimnotłoczony ma delikatny przyjemny zapach.

Technicznie

Olej wytworzono poprzez tłoczenie na zimno

INCI: Macadamia Integrifolia Seed Oil

Numer CAS: 438545-25-6; 159518-86-2
Numer EINECS: Not Listed.
Olej z czarnuszki pochodzi z: Włochy

Olej makadamia konfekcjonujemy:
50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
1000ml – butelka hdpe, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0.16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

269

Rodzaj

Makadamia

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.16

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

butelka

EAN

5902198172697

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Translate »

Kategorie

olej makadamia

OLEJ MAKADAMIA NIERAFINOWANY ZIMNOTŁOCZONY

10,362.611,31 Cena brutto

Dodaj do koszyka