OLEJ MACADAMIA RAFINOWANY

6,15 1656,71  Cena brutto

Pozostało tylko: 1

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198171430 Kategoria:

OLEJ MACADAMIA RAFINOWANY ZIMNOTŁOCZONY

ARTMADE prezentuje olej z orzechów macadamia rafinowany. Ten konkretny gatunek jest podstawą wielu preparatów kosmetycznych, po prostu nie można się pomylić z tym olejem bez względu na gotowy produkt lub formułę. Przede wszystkim jest bardzo stabilny i ma długi okres trwałości. Wszechstronny, łatwy w użyciu i niezwykle opłacalny. To prawdziwy wojownik naszej gamy olejów. Olej ten doskonale nadaje się do produktów do pielęgnacji włosów, wszelkie olejki orzechowe są świetnymi bazami do włosów. Orzech makadamia o wysokiej zawartości oleju (ok. 70%) jest pełen jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, w szczególności jest pełen kwasu palmitooleinowego, który służy jako super uzdrowiciel skóry. Bardzo pożywne rzeczywiście.

Drzewo z którego pozyskiwany jest olej macadamia, rośnie wyłącznie w strefie tropiku, zaczyna owocować już w kilka lat po posadzeniu, a kontynuuje owocowanie nawet przez ponad sto lat. Dojrzałe drzewa makadamii osiągają do 20 metrów wysokości. Mają ciemne skórzaste liście i każdej wiosny zakwitają zebranymi w nieduże kiście, słodko pachnącymi kwiatami. Wykształcone z tych kwiatów orzechy zebrane są przeważnie po kilka lub kilkanaście w jednym gronie. Ich zewnętrzna skorupa jest jednak bardzo twarda. Trudno je potłuc i najlepiej rozłupać je na połowę używając ostrego noża. Wbić go trzeba jednak w dobrze widoczną szczelinę, która dzieli każdy orzech na dwie połowy. Ukryty w środku twardej skorupy makadamii orzechowy miąższ jest wyjątkowo smaczny.

Olej macadamia – zastosowanie

Doskonały emolient. Dobry olej do produktów do pielęgnacji włosów i produktów do pielęgnacji słońca. Pomaga w łagodzeniu podrażnień skóry i skóry głowy, zarówno stanów zapalnych, jak i swędzących. Popularny olejek smarowy, powszechnie stosowany w masażu właśnie z tego powodu. Bardzo stabilny i przyzwoity okres trwałości. Bardzo dobry nośnik do mieszania z innymi olejkami, głównie olejkami eterycznymi. Ze względu na swój rafinowany stan profil olejku nie wpływa na aromat olejku eterycznego. Jest to opłacalny olej nośnikowy, więc możesz kupić go dużo!

Technicznie

Olej Macadamia wytworzono poprzez tłoczenie i rafinację

INCI: Macadamia Integrifolia Seed Oil

Numer CAS: 438545-25-6; 159518-86-2 Numer EINECS: Not Listed. Olej z czarnuszki pochodzi z: Hiszpania

Olej macadamia konfekcjonujemy: 50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem 100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem 1000ml – butelka hdpe, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym 5kg-25kg – kanister

Zobacz również: Oleje nierafinowane Kup olej macadamia na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Napisz pierwszą opinię o "OLEJ MACADAMIA RAFINOWANY"

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reviews

Nie ma jeszcze recenzji.

Translate »

Kategorie

OLEJ MACADAMIA RAFINOWANY 1L

OLEJ MACADAMIA RAFINOWANY

6,15 1656,71  Cena brutto

Dodaj do koszyka