OLEJ LAUROWY NIERAFINOWANY

21,297.759,85 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198173649 Kategoria:

OLEJ LAUROWY NIERAFINOWANY ZIMOTŁOCZONY

ARTMADE prezentuje olej laurowy, tłoczony na zimno. Ten popularny olej w produkcji mydła tłoczy się z owoców laurus nobilis fruit. 
Znany jest jako kluczowy składnik „Mydła Aleppo”. Olej doskonale nadaje się do mydeł ze względu na swoje właściwości antybakteryjne.

Olej laurowy otrzymany z owoców wawrzynu szlachetnego (Laurus nobilis). Gęsty, bardzo aromatyczny, ciemnozielony olej. W temperaturze pokojowej w formie półpłynnej lub stałej. Znaczna ilość olejków lotnych nadaje mu mocny zapach, przypominający aromat eukaliptusa. 100% czysty, bez żadnych dodatków, a przede wszystkim nierafinowany.

W starożytnej Grecji, liście laurowe były używane w wróżbach Wyroczni Delfickiej. Liść laurowy był poświęcony bogom: Apollo i Aesculapis.
Obecnie drzewa laurowe rosną w Chinach, Izraelu, Algierii, Maroku, Libanie, Turcji, Jugosławii, Rosji, Grecji, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Meksyku i na południu USA. Liście dobrej jakości są duże, niepołamane i oczywiście barwy zielonej. Suszone mają intensywniejszy i mniej gorzki niż świeże smak. Aby poczuć zapach olejku eterycznego zawartego w tych liściach, należy potrzeć lub złamać suszony liść. Olejek ten jest również wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym.

Olej laurowy -właściwości

Właściwości przeciwtrądzikowe, jest również skutecznym środkiem pobudzającym wzrost włosów, oraz pomagającym w walce z łupieżem.

Olej można stosować punktowo na pryszcze.
Olejek z liści laurowych stosuje się jako wcierkę przy bólach reumatycznych, zwichnięciach, a także opuchnięciach ścięgna.

Olej ma ciemnozieloną barwę, oraz bardzo intensywny zapach. Jego konsystencja w temperaturze pokojowej jest stała ale wystarczy mała zmiana aby olej zaczął się topić. Dzięki temu szybko wchłania się w skórę.

Tłoczone z owocu Laurus Nobilis Fruit

Znany jako kluczowy składnik „Mydła Aleppo”.

Właściwości antybakteryjne.

Technicznie

Olej laurowy wytworzono poprzez tłoczenie na zimno

INCI: Laurus Nobilis Fruit Oil

Numer CAS: 8002-65-1 / 90063-92-6
Numer EINECS: Not Listed.
Olej Neem pochodzi z: Turcja

Olej laurowy konfekcjonujemy:
45g (50ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
90g (100ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
900g (1000ml) – pojemnik hdpe, wieczko z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister/beczka

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

364

Rodzaj

Laurowy

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.16

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

słoiczek

EAN

5902198173649

Opakowanie

45g, 90g, 900g, 25kg

Translate »

Kategorie

olej laurowy

OLEJ LAUROWY NIERAFINOWANY

21,297.759,85 Cena brutto

Dodaj do koszyka