OLEJ JOJOBA GOLDEN NIERAFINOWANY

12,793.693,48 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198172697-1 Kategoria:

OLEJ JOJOBA GOLDEN NIERAFINOWANY

Olej, który uratował życie wielu wielorybów! ARTMADE prezentuje olej z nasion jojoba złoty, tłoczony na zimno. Sama Jojoba została pierwotnie wprowadzona na rynek jako zamiennik oleju z kaszalotów. Niesamowitą historią tego oleju jest to, że spektakularne kaszaloty zostały kiedyś zebrane (zabite) ze względu na zawartość wosku spermaceti. Wprowadzenie Jojoba ustanowiło, że miał podobne, jeśli nie lepsze właściwości, ratując życie wielu wielorybów. Olej jest smarowniczką nietłustą; najlepiej podawać w produktach do pielęgnacji włosów i skóry oraz bardziej naturalnych produktach, takich jak dla niemowląt. Super wzmacniacz włosów zapewniający połysk. Doskonały emolient, olej doskonale działa sam na siebie bezpośrednio na skórę. Do tego stopnia, że badania wykazały, że olej jojoba wchłania się tak dobrze, że może dotrzeć do warstwy rogówki przez ścianę pęcherzyka.

Olej jojoba – zastosowanie

Doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.

Stosowany przy każdym typie skóry

Polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym a także trądziku.

Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Wykorzystywany do masażu, pielęgnacji twarzy, a przede wszystkim pielęgnacji całego ciała

Wykorzystywany w produkcji: kremów, balsamów, kosmetyków po goleniu, odżywek do włosów i szamponów, mydeł i wiele innych.

Olej jojoba znajduje również zastosowanie w aromaterapii.

Jako olejku do smarowania najbardziej suchych części ciała (łokcie i stopy)

Z opinii użytkowników wynika że olej ten można stosować zarówno w czystej formie bezpośrednio na skórę (ciało oraz głowę ) jak również w postaci maseczek, balsamów itd.

Przechowywanie:
W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Technicznie

Olej wytworzono poprzez tłoczenie na zimno

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Numer CAS: 90045-98-0
Numer EINECS: 289-964-3
Olej jojoba pochodzi z: Izrael

Olej jojoba konfekcjonujemy:
50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
1000ml – butelka hdpe, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister

Zobacz również: Oleje nierafinowane
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

 

Informacje dodatkowe

Waga0,16 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

269

Rodzaj

Makadamia

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.16

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

butelka

EAN

5902198172697

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Translate »

Kategorie

OLEJ JOJOBA

OLEJ JOJOBA GOLDEN NIERAFINOWANY

12,793.693,48 Cena brutto

Dodaj do koszyka