OLEJ BABASSU (MASŁO) RAFINOWANY BIO

6,291.750,09 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198171942 Categories: ,

Olej Babassu rafinowany

Tłoczony jest z orzechów palmy Babaçu, Cusi Attalea speciosa, dziko rosnącej w tropikalnych lasach Brazylii, przede wszystkim w północno-wschodnim rejonie Amazonii. Orzechy palmy dojrzewają od sierpnia do stycznia i osiągają od 10-12 cm długości. Pęk owoców zawiera od 200 do 600 orzechów, a ich nasiona zawierają ok 65% oleju.

Olej może być pozyskiwany przez gotowanie albo w procesie tłoczenia na zimno. W końcowej fazie wymaga specjalnej obróbki, ponieważ występują w nim ślady drożdży i bakterii. Nie stosuje się jednak żadnych rozpuszczalników chemicznych w procesie oczyszczania.

W temperaturze pokojowej występuje w zwartej formie masła o białym lub żółtawym zabarwieniu. Po podgrzaniu do około 35°C zamienia się w płynny, przeźroczysty olej.

OLEJ BABASSU – ZASTOSOWANIE:

  • jest składnikiem ekskluzywnych preparatów do ciała i twarzy a także włosów,
  • głęboko nawilża i zmiękcza naskórek,
  • wykazuje zdolność do odbudowywania bariery lipidowej skóry, dlatego często wykorzystywany jest w kremach ochronnych i nawilżających,
  • dzięki dużej zawartości antyoksydantów działa przeciwstarzeniowo,
  • stymuluje skórę do regeneracji i produkcji komórek, ponieważ dostarcza jej fitosteroli,
  • ze względu na dużą zawartość witaminy E polepsza ukrwienie skóry, działając jak zastrzyk odmładzający,
  • jego temperatura topnienia zbliżona jest do temperatury ludzkiego ciała, szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego miejsca,
  • nadaje się do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej i skłonnej do powstawania zaskórników,
  • ma również szerokie zastosowania w pielęgnacji włosów i skóry głowy,
  • doskonale sprawdza się jako maseczka do włosów. Wnika głęboko w strukturę włosów, wygładzając je. Ponadto ułatwia ich rozczesywanie i zabezpiecza końcówki przed rozdwajaniem się,
  • w czystej formie doskonale sprawdza się do masażu,

OLEJ BABASSUWŁAŚCIWOŚCI:

Bardzo podobne korzyści do oleju kokosowego, masła jak w wyglądzie.

Brazylijczycy nadal używają tego produktu do leczenia blizn na skórze ze względu na wysoką zawartość tłuszczów nasyconych. Super olejek do masażu i terapii, ponieważ służy jako super nośnik, pozostawiając skórę jedwabiście gładką.

Jest cennym składnikiem kosmetyków naturalnych. Łatwo się pieni, dlatego dodawany jest do ekologicznych mydeł, szamponów i żeli do mycia. Nie wywołuje alergii, łagodzi podrażnienia, delikatnie oczyszcza.

Technicznie

INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil

Numer CAS: 91078-92-1 
Numer EINECS: 293-376-2 
Olej babassu pochodzi z: Brazylia

Olej konfekcjonujemy:
50g – pudełko polipropylenowe białe
250g – pudełko polipropylenowe białe
1000g – pojemnik plastikowy biały
25kg – kanister/beczka

Zobacz również: Masła
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0.08 kg
Stan

Nowy

Kod producenta

194

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.12

Rodzaj

olejek

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

słoiczek

EAN

5902198171942

Opakowanie

50g, 250g, 1kg, 25kg

Average Rating

5.00

08
( 8 Reviews )
5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Dodaj recenzję

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

  1. 08

    od L…..1

  2. 08

    od M…..S

  3. 08

    od s…..2

    Rewelacja blyskawiczna przesyłka polecam

  4. 08

    od s…..2

    Rewelacja blyskawiczna przesyłka polecam

  5. 08

    od s…..2

    Rewelacja blyskawiczna przesyłka polecam

  6. 08

    od d…………a

  7. 08

    od d…………a

  8. 08

    od d…………a

Translate »

Kategorie

OLEJ (MASŁO) BABASSU RAFINOWANY BIO 50g

OLEJ BABASSU (MASŁO) RAFINOWANY BIO

6,291.750,09 Cena brutto

Dodaj do koszyka