OLEJ ARGANOWY NIERAFINOWANY SOIL ASSOCIATION

20,576.255,00 Cena brutto

Na stanie

Wyczyść
Compare
SKU: 15902198173779 Kategoria:

OLEJ ARGANOWY TŁOCZONY NA ZIMNO

Olej, który idzie o krok dalej! ARTMADE prezentuje olej arganowy, tłoczony na zimno. Kupując nasz olej wspierasz różne spółdzielnie kobiece w Maroku, zapewniające właśnie Tobie wysokiej jakości olej arganowy. Co ciekawe, orzech arganowy zbiera się zarówno przy użyciu samego drzewa arganowego, jak również lokalnych kóz. Kozy lubią wspinać się na drzewo arganowe, aby spożywać owoce. Na szczęście orzechy pozostają i są zbierane przez lokalne spółdzielnie kobiece. Ziarna są następnie dzielone (aby dostać się do orzechów), a orzechy delikatnie tłoczone na zimno. W ten sposób otrzymujesz wysoce funkcjonalny, bogaty w witaminę E składnik, który w ciągu ostatnich 5 lat stał się kosmetycznym super składnikiem. Nie wymienilibyśmy aplikacji dla tego składnika, ponieważ nie ma ograniczeń, włosy, skóra, stopy, pupa dziecka, moglibyśmy tak kontynuować bez końca. Bezsprzecznie jest niezwykle wszechstronny.

Olej arganowy – zastosowanie

Nawilża i ujędrnia skórę, przeciwdziała procesom starzenia się skóry, poprawia jej elastyczność i jędrność, a także wspomaga odnowę komórek.
Chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, działa przeciwzapalnie, łagodzi objawy trądziku I alergii.
Ze względu na to że zawiera witaminę E, doskonale chroni komórki organizmu przed niszczącym działaniem wolnych rodników.

Jest skutecznym olejkiem do opalania, ponieważ chroni skórę przed działaniem promieni słonecznych.

Przeznaczony jest dla różnego rodzaju skóry (wrażliwej, dojrzałej, alergicznej, trądzikowej i suchej), stosowany także przy chorobach skórnych.
Jest bardzo dobrym środkiem do masażu ciała. Stosowanie oleju odbudowuje lipidy i zwiększa zawartość składników odżywczych w skórze.

Olej arganowy ma swoje zastosowanie w kremach pielęgnacyjnych, w produktach do pielęgnacji okolic oczu i ust, a także olejkach przeciwsłonecznych, maseczkach. Wykorzystywany jest w produkcji mydeł i szamponów, dodawany do lotionów jak również wielu innych.

Stosowany do domowej pielęgnacji, również jako olej do masażu, Nadaje skórze jędrność. Blizny po oparzeniach przybierają naturalny kolor. Pomaga również w walce z cellulitem.

Olej arganowy wzmacnia włosy a także paznokcie. W tym celu, należy wmasować go w skórę głowy i włosy, pozostawić na minimum pół godziny, następnie umyć szamponem. Włosy są mocniejsze, grubsze i lśniące. Wmasowany w ręce i w paznokcie nadaje skórze wilgotność co sprawia, że staje się delikatniejsza.

Technicznie

Olej arganowy wytworzono poprzez tłoczenie na zimno

INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Numer CAS: 223747-87-3; 299184-75-1
Numer EINECS: Not Listed.
Olej cedrowy pochodzi z: Maroko

Olej arganowy konfekcjonujemy:
50ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
100ml – butelka szklana ciemna, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym i kroplomierzem
1000ml – butelka hdpe, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
5kg-25kg – kanister

Zobacz również: Oleje eteryczne
Kup produkt na Allegro: Link

Wszystkie produkty oczywiście pakujemy w kartony. Ze względu na to że w paczki pakujemy butelki szklane z płynami, dlatego owijamy je folią bąbelkową.

Informacje dodatkowe

Waga0,32 kg
Stan

Nowy

Rodzaj

Arganowy

Waga (z opakowaniem) [kg]

0.32

Marka

Art Made

Produkt nie zawiera

alkoholu,aluminium,amoniaku,barwników,mydła,olejów mineralnych,parabenów,parafiny,PEG,siarczanów,silikonów,składników pochodzenia zwierzęcego,SLES,SLS,substancji zapachowych

Wielkość

Produkt pełnowymiarowy

Opakowanie

butelka

EAN

5902198173779

Opakowanie

50, 100, 1000, 25

Wybierz

,

Average Rating

4.50

02
( 2 Reviews )
5 Star
50%
4 Star
50%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Dodaj recenzję

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

  1. 02

    od a…..1

    Na kremach nie ma polskich etykietek

  2. 02

    od g…1

    Wszystko ok. Polecam.

Translate »

Kategorie

OLEJ ARGANOWY

OLEJ ARGANOWY NIERAFINOWANY SOIL ASSOCIATION

20,576.255,00 Cena brutto

Dodaj do koszyka