Realizacja zamówienia: 1 godzin

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Hydrogenated Seed Oil.  

Masło Makadamia otrzymywane jest przez uwodornienie tłoczonego na zimno oleju z dojrzałych orzechów makadamia.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym
Do 95%, zalecamy stopić masło z innymi olejami.

Postać
Olej o konsystencji masła. Kolor jasno beżowy, bez zapachu (lub bardzo delikatny, nie drażniący).


Zastosowanie
Masło makadamia ma doskonałe właściwości zmiękczające, nawilżające, wygładzające skórę. Pomocne przy niewielkich uszkodzeniach skóry oraz podrażnionej przy opalaniu. Masło makadamia jest bezpieczne dla skóry delikatnej i wrażliwej. Szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia tłustości jak inne masła.

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie masła w lodówce.

Masa netto: 25kg

Opakowanie: beczka metalowa

Polecamy