Realizacja zamówienia: 1 godzin

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil & Hydrogenated Vegetable Oil

Masło migdałowe otrzymywane jest z tłoczonego na zimno oleju migdałowego ze słodkich migdałów. Zachowuje wszystkie naturalne zalety, takie jak wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych, przeciwutleniaczy i witamin A, B i E.

Wyglądem przypomina masło shea rafinowane
jest bardziej miękkie, ma bardziej kremową teksturę i idealną temperaturę topnienia.
Jest praktycznie bez zapachu co umożliwia tworzenie produktów naturalnie bezzapachowych.

Forma masła migdałowego sprawia, że już w surowej postaci jest bardzo dobrym produktem kosmetycznym i może być używane tak jak jest. Może być również podstawą do tworzenia różnych produktów kosmetycznych, ale też może być używane jako dodatek do kremów, płynów i innych preparatów. Polecane jest do produktów przeznaczonych do pielęgnacji skóry wrażliwej i do pielęgnacji niemowląt. Na przykład dodając do niego tlenek cynku i olejek eteryczny z lawendy otrzymuje się nawilżający balsam zapobiegający odparzeniom pieluszkowym.

Zalecane użycie

Kremy, lotiony: 3 – 20%
Balsamy, masła: 3 – 100%
Mydło: 5 – 20%

W niektórych sytuacjach by połączyć masło z innymi składnikami może być niezbędne podgrzanie masła do bardziej płynnej konsystencji. Do połączenia składników najlepiej użyć mechanicznego mieszadła, np. blendera. Przed zrobieniem większej ilości sugerujemy wykonanie próby aby ewentualnie móc dokonać korekty receptury.

Masa netto: 125g

Opakowanie: pudełko apteczne białe

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...