Realizacja zamówienia: 1 godzin

OLEJ JOJOBA GOLDEN NIERAFINOWANY

Olej wytwarzany z owoców Simondsja kalifornijska, jojoba –występuje w południowo-zachodniej części Ameryki Północnej – rozciągającej się od Arizony po Meksyk.

Nasiona simondsji zawierają płynny wosk, ceniony i wykorzystywany szeroko jako olej jojoba. Charakterystyczna dla tego wosku jest łatwość przenikania przez wierzchnie warstwy skóry. Nie powinien być stosowany doustnie ze względu na działania niepożądane.

ZASTOSOWANIE:

Doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.

Stosowany przy każdym typie skóry

Polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku.

Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Wykorzystywany do masażu, pielęgnacji twarzy, pielęgnacji całego ciała

Wykorzystywany w produkcji: kremów, balsamów, kosmetyków po goleniu, odżywek do włosów i szamponów, mydeł i wiele innych.

Olej jojoba znajduje również zastosowanie w aromaterapii.

Jako olejku do smarowania najbardziej suchych części ciała (łokcie i stopy)

Z opinii użytkowników wynika że olej ten można stosować zarówno w czystej formie bezpośrednio na skórę (ciało oraz głowę ) jak również w postaci maseczek, balsamów itd.

Przechowywanie:
W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Pojemność: 1L
Opakowanie: butelka farmaceutyczna biała
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil

 

 

 

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...