Realizacja zamówienia: 1 Brak gwarancji

Olej z orzechów arachidowych (ziemnych) – olej roślinny otrzymywany z orzechów arachidowych (Arachis hypogaea). Stosowany w przemyśle kosmetycznym jako czysty olejek do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków, olejków do kąpieli. Mimo iż jest olejem półschnącym, polecany jest (ze względu na swoje właściwości) bardzo suchej skórze, skłonnej do łuszczenia się, a także przy egzemie. Stosowany w maskach do włosów przy łupieżu.


Skład
13–45% kwasu linolowego, 36–72% kwasu olejowego, 6–16% kwasu palmitynowego, 1–7% kwasu stearynowego, 1–3% kwasu arachidowego, 2–5% kwasu behenowego, 1–3% kwasu lignocerynowego, bogaty w witaminy i składniki mineralne.

Kategoria
Olej półschnący.
Wytrzymałość na temperatury
Odporny na ciepło.

Pojemność: 50ml
Opakowanie: szklane ciemne, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym
Polecamy