Realizacja zamówienia: 1 dni

Olej z krokosza barwierskiego - olej o mocnym, złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion krokosza barwierskiego. Zawiera 60-80% kwasu oleinowego(najwyższy procent tegoż kwasu jaki zawarty jest w oleju roślinnym), 6% kwasu palmitynowego 2-3% kwasu stearynowego, 0,5% kwasu linolenowego, 0,5% kwasu arachinowego. Jest bogaty w witaminy A i E. Stosowany jest jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych.

UWAGA! Pewne źródła podają, że olej z krokosza zapobiega odrastaniu włosów po depilacji. Aby zapobiegać odrastaniu włosów wg nich należy nałożyć olej na miejsca po depilacji i poczekać aż skóra wchłonie olej. Następnie zebrać nadmiar chusteczką. Odrastające włosy będą coraz słabsze. Pieczenie przy aplikowaniu produktu jest rzeczą naturalną. Depilacje należy wykonywać minimum raz w tygodniu. Efekt powinien być widoczny po ok. 7 tygodniach. Każda skóra reaguje indywidulanie na olej. Informacje te nie są potwierdzone badaniami klinicznymi.

Pojemność: 1L
Opakowanie: butelka farmaceutyczna biała
INCI: Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...