Realizacja zamówienia: 1 godzin

Olej z baobabu mocno nawilża i wygładza skórę. Posiada wysoką zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów i dlatego też jest polecany do stosowania na cerę zniszczoną, suchą i wrażliwą. Jest to niezwykły preparat używany w Afryce w trosce o ochronę skóry przed pustynnymi warunkami. Olej z baobabu znajduje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym jako baza do produkcji najdroższych kremów, maseczek, szamponów, oraz jako środek nawilżający, zmiękczający, wygładzający i regenerujący w kosmetykach Anti-aging, kosmetykach po opalaniu, peelingach, w środkach do pielęgnacji skóry suchej i zniszczonej.

Właściwości oleju z baobabu:

a) nawilża włosy i skórę
b) zwiększa elastyczność skóry
c) dobrze się wchłania
d) wspomaga leczenie łuszczycy i egzemy a także regenerację komórek, świetnie znajduje zastosowanie przy bliznach.

Produkt jest przeznaczony do stosowania bezpośredniego na skórę.

Zastosowanie:
Jest od wieków używanym środkiem nawilżającym, zmiękczającym, regenerującym w kosmetykach anti-agin i wygładzającym. Świetnie nadaje się jako składnik preparatów po opalaniu czy też peelingach. Używany jest do produkcji preparatów do skóry zniszczonej i suchej.

Sprzedawany przez nas olej z nasion baobabu jest tłoczony na zimno (nierafinowany). Bogaty w witaminy C i B.

INCI: Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła
Pojemność: 100ml

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...